AHIS Allmänt


Propositioner

·         Proposition final edition, Näsbyholm 27 – 29 juli 2012


 

Kvalitetsbedömning

 

Kvalitetsbedömning för arabhästar 2009
 
Kvalitetsbedömning för arabhästar 2009 kommer att ske på de officiella bedömningar som arrangeras av olika hästavelsföreningar runt om i landet. Hittills har vi fått klart från Österlens Hästvänner att araber är välkomna. Dock kommer de att hamna i turordning efter de hästar/ponnyer som ska gå vidare till final, och kommer då att delta utom tävlan. Det resultatet blir då inofficiellt men från vår (AHIS) sida är resultatet officiellt. Om det blir tillräckligt många araber som genomför bedömningen så kan det finnas (ekonomisk) möjlighet att anordna en egen final i AHIS regi. Vi har diskuterat om att ansöka om att få ansluta oss till SPAF (Svenska Ponnyavelsförbundet), vilket skulle kunna öka möjligheterna för araberna att få delta “på riktigt” och inte utom tävlan.
 
I flera av de hästavelsföreningar som vi varit i kontakt med och som är positivt inställda till arabhästar, har flera arrangemang som kan vara av intresse för arabhästar att delta i så som sommarpremiering, utställning (där alla raser är välkomna), fölbedömningar, domarutbildningar och mycket annat.
 
Gå in på
Österlens Hästvänner för att hitta mer information om kvalitetsbedömning. De har även 3-års test och Sommarpremiering där arabhästar är välkomna.
 
Nedan finner du fler hästavelsföreningar som har arrangemang där arabhästar är välkomna. Fler föreningar fylls på efterhand.
 
Nord Skånes Hästvänner
Norra Älvsborgs Hästavelsförening
Södermanlands Hästavelsförening
 
Kontaktperson i AHIS för frågor om kvalitetsbedömning mm:
Emelie S- Kajle.

 

 

 

Anmälningsblanketter

·         Anmälningsblankett, SCANDINAVIAN ARABIAN SPORTHORSE CHAMPIONSHIPS 2012

 

Stöd Ahis med en annons

Skicka material till webmaster och sätt in pengar på BG 5715-7174,
ange "Reklam 1'a sidan" samt namn & e-mail

Priser:

  • Logo & Länk till hemsida i marginalen på 1'a sidan    500 Sek/år

Uppdaterad 2012-04-13